Édesapám évfordulója most van és a régi képeit nézegetve motoros képeket találtam az 50-es évekből. Felnagyítottam a képeket, hátha kapok annyi segítséget, hogy sikerül beazonosítani a rajta lévőket.

Ez egy különleges próbálkozás, mert ehhez az idős embereket kell odaültetni a számítógéphez. Náluk az az ismeret, ami ide kell. Kik is vannak a képeken?

Ha ők most nem mondják, akkor feledésbe merül, mert elviszik a titkot magukkal. De aztán nekem ne mondják odafent majd, hogy senki sem kérdezte őket :-)

A cél az lenne, hogy az arcokra kattintva, mindenkit be tudjunk azonosítani. Az eredeti képek mérete 5x5 cm, ami meghatározta a minőséget is, no és a kép 50 éves kora.

 

Ha a bal oldali Felíratozás gombra kattintunk, akkor eljutunk egy másik oldalra. Ott a kis képekre kattintva választhatjuk ki, hogy melyik képet akarjuk nagyban látni. Ha az egérrel a nagy fölé megyünk, akkor megmutatja, hogy mely területekhez tartozik megjegyzés. Ha a megjelölt területek fölé kattintunk, akkor a fehér sávban a kép felett megjelenik a hozzá tartozó szöveg.  Onnét a jobb felső sarokban lévő Vissza gombbal lehet ide visszalépni.

 

Pannóniák és Csepelek voltak a kor paripái, amelyek egy fajta szabadságot jelentettek a háború után, mert lehetett utazni és volt mivel. Remélhetően bővülni fognak ezek a képek még.

       

Édesapám utolsó motorja az építkezésünk kezdetekor került eladásra, kellett a pénz téglára. Nagyon szép Pannónia volt, bár fájdalmas emlék fűződik hozzá nekem. Kisgyerekként odafutottam hozzá az utcán amikor hazaért, hogy felmásszak hozzá a motorra. No a forró meleg kipufogó jól meg is égette a lábam :-(  Többet nem fordult elő velem. Úgy voltam vele, mint az egyszeri macska. Amelyik egyszer ráment a meleg tűzhely lapra, aztán többet még a hidegre sem lépett rá. Még hidegen is kerültem azt a veszélyesebbik végét  a motornak :-)

v20110202