Régi képek, régi események, régi emberek. Kik ők? Mi még emlékezhetünk, de ezek a képek fognak mondani valamit is az unokáinknak? Miért nem teszünk azért, hogy a válasz igen legyen? Csak annyit kell tenni, hogy a képen felismert esemény, emberek kapcsán pár szóban leírni és elküldeni. Mikor, ki, hol, mit, hogyan kérdésekre válasz és ha van hozzá kapcsolódó kép, akkor azt jelezni. Akár e-mail-ben vagy az üzenőn keresztül.

Amikor egy képet, képcsoportot már elég információval sikerült ellátni, akkor egy másik feldolgozási formában véglegesítésre kerül a téma.

 
 

1 téma

 

Édesapám évfordulója most van és a régi képeit nézegetve motoros képeket találtam az 50-es évekből. Felnagyítottam a képeket, hátha kapok annyi segítséget, hogy sikerül beazonosítani a rajta lévőket.

Ez egy különleges próbálkozás, mert ehhez az idős embereket kell odaültetni a számítógéphez. Náluk az az ismeret, ami ide kell. Kik is vannak a képeken?

Ha ők most nem mondják, akkor feledésbe merül, mert elviszik a titkot magukkal. De aztán nekem ne mondják odafent majd, hogy senki sem kérdezte őket :-)

A cél az lenne, hogy az arcokra kattintva, mindenkit be tudjunk azonosítani. Az eredeti képek mérete 5x5 cm, ami meghatározta a minőséget is, no és a kép 50 éves kora.

 
 

 2 téma

 

 

Régi idők focija.  
 

 3 téma

 

 

   
 

Üzenő felület

 
  ide jön az üzenő rész, beillesztve, nem külön oldalon.  
     

v20110202