Nem mehetek el szó nélkül a Próza mondó nyugdíjasaink 2010-es évi eredményei mellett,  az egyéni eredmények mutatják a közösség erejét is.

Markó Jánosné és Kupi János nyugdíjasaink a megyei elődöntőből bejutottak a győri regionális döntőbe, adta hírül a Vas Népe újság. De van ez tovább is...

Rá szeretném írányítani a figyelmet a nyugdíjas klub és az aktív közösségi életvitel fontosságára.

 

 

Erzsi néni közelünkben lakik, így őt könnyen meginterjúztattam. Kicsit Rába partiasan összefoglalva: mintha átszakadt volna a gát, úgy besöpörte az összes díjat fél év alatt. No és csak mesélnie kellett ezért.:-) Remélem lesz majd alkalmam Kupi János bácsival is hasonló találkozóra és akkor majd kibővítem ezt a részt. Az emléklapokra kattintva megjelenek nagyobb méretben, egy újabb ablakban, melyeket külön be kell zárni a kis ablak jobb felső sarkában lévő x-el.

            

 

Mesélés közben:       

Nagyon nehéz egy ilyen csillogó felületet fotózni, színhelyes-ségről meg végképp lemondtam.

A dísztál felírata itt olvasható:

MARKÓ JÁNOSNÉ

Prózamondót

a megyei és regionálisvetélkedőn elért

jó eredményéhez gratulál és átlagon felüli tevékenységéért

tárgyjutalomban részesíti

2010. Idősek Világnapján

a Megyei Nyugdíjas Szövetség

No de lásszuk a medvét! Hallgasuk meg az ikervári eredet mondát. Egy kis rögtönzött előadásként került felvételre, soha ilyen kis létszámú hallgatóság előtt nem került elmondásra még. Rögzítése is csak egy diktafonnal történt, de a lényeg átjön a hangszórón. Mese ez a javából és csak Neked szól most.

Tekintve a böngészők és a média lejátszók problémakörét, két lejátszási lehetőséget is biztosítok. FlashPlayer vagy WMediaPlayer többnyire van az otthoni gépeken.

 

Erzsi néni más területeken is aktív. Főz, de nem ám csak úgy ebédet, már maga az is egy költemény. Még versenyre is nevez főztjével és ott is elnyeri a zsűri tetszését. Rímbe szedte gondolatait a 25 éves nyugdíjas ünnepre is, amit majd közzé teszek itt. De ugyan ilyen lelkesen vesz részt az ember nagyságú betlehemi alakok ruháinak varrásában, vagy a jótékony vásár szervezésében. Ezekről pár kis képet adnék izelítőül, melyekre kattintva nagyobban is megnézhetők.

     

Mindenkinek ilyen aktív nyugdíjas életet kívánok!

v20110419