Sokszor nehéz eldönteni, hogy egy újsághír az emberről szól, vagy amit létrehozott. Nem is bonyolódnék bele jobban. Itt egy cikk a múltból, amiből kiolvasható Jarina József tenni akarása, látványos odamondogatása az ígéretek be nem tartása végett. Az akkori viszonyok mellett ez nagyon merész hang volt.

Az újságcikk az MHSZ élet 1977. szeptember 1-ei kiadásában szerepelt, Szabó K. Ervin írása, ekkor még tudtak írni olvasmányosan.

 

 

 

 

A cikktől különállóan, az újság kis hírei részben is található volt még kettő ikervári kis hír.

A cikkben is említett Cselédi Teréz-ről, aki minden versenyt megnyert és Jarina József munkájának elismeréséről.

 

A személyes érintettségemet bizonyítva megmutatom az újságban megjelent fénykép "eredetijét". A fenti újságban megjelenő kép szerintem az 1976-os avatón készült. Piros nyillal jelöltem meg a gimnazista korú énemet, körülöttem a volt általános iskolai osztálytársaim. A közös munka és sport még összetartott minket.

Ezzel kapcsolatos emlékem kissé keserű is, mert a megnyitó alkalmából rendezett lövész versenyen valahogy elkeveredett a szép bordó tussal rendelkező kispuska, amivel gyakoroltam és tudtam merre hord. A helyette kapott sárga tusásnál csak az első sorozat végére sejtettem, hogy merre is vitte a lövedékeket. Hiába volt a sok gyakorlás, távol kerültem a dobogótól. Ennyi év után is élénken él az emlék, hiába a gyakorlás a végén bármi közbejöhet. Ma már tudom, hogy nem minden nem nyer helyzet jelent vereséget. Bár ezt akkor úgy éltem meg.

 

Milyen állapotokkal találkoztam 2013 nyarán?

Nos, Jarina József biztosan szomorú lenne az épület látványától és hogy nem lett lelkes utódja, aki a lövész klubot vitte volna tovább.

Talán, ha a sorsom engedi, akkor beállok majd a sorba Jarina úr mögé. A falak állnak még, nem ment minden kárba. A fenyőfa biztos emlékszik még a szebb napokra. 2023-ban már tudom, hogy nem viszem tovább a zászlót.

 

 

Itt egy 1990-es légifelvétel a www.fentrol.hu jóvoltából, ahol bejelöltem, hol árválkodik az egykor fiatalokat összetartó lőtér.

v20160519, v20230208