Jarina József képi hagyatéka Ikervárról, nem csak ikerváriaknak 1936 - 1981.

 

Miről is szól ez az oldal? Röviden egy fotóalbum digitalizált változatának első lépése.

Az album 53 oldalt tartalmaz, egy-egy oldalon több kép és hozzátartozó magyarázó szöveg található. Az album oldalait, mint önálló egységként jelenítem meg.

Szeretném  közkincsé tenni az internet segítségével Jarina József által 1984-ben készített fénykép albumot. Az album Ikervár község életéből tartalmaz képeket 1981-ig bezárólag, de tartalmaz több országos történelmi szempontból is fontos felvételt.

Jóska bácsi a falu lakója volt hosszú időn át és elköltözése után készítette az albumot, a saját fényképeiből a falu számára. Az albumot a helyi plébánián helyezte letétben, mint egy "időtálló falusi intézményben". Ez ugyan biztosította az album fennmaradását, de ugyanakkor korlátozta a megismerhetőségét. Ennek eredménye lett, hogy az idők folyamán egyre kevesebben ismerik és tudnak a létezéséről, de még ennél is kevesebben látták. Tekintve az időközben megváltozott világot, elhatároztam, hogy a szerző eredeti akaratát teljesítve hozzáférhetővé teszem az album elektronikus változatát az internet felhasználásával.

Az album utolsó képének felirata - Consummatum est  latinul van, Szt. János evangéliuma szerint Jézus utolsó szavai voltak ezek, magyarul talán a megfelelőbb szó rá a Beteljesedett.